معاون اداره کل ارشاد: استاد باریشماز نمونه بارز سرمایه های انسانی خطه آذربایجان است

معاون اداره کل ارشاد: استاد باریشماز نمونه بارز سرمایه های انسانی خطه آذربایجان است

مراغه - ایرنا - معاون فرهنگی و هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اذربایجان شرقی با اشاره به جایگاه استاد حیدرعباسی (باریشماز) در شعر و ادبیات معاصر گفت: این استاد فرهیخته فرهنگ و ادب، نمونه بارز سرمایه های انسانی خطه آذربایجان و حتی کشوراست.

 

محمد حسن چمیده فر شامگاه یکشنبه در نشست هماهنگی برگزاری کنگره اندیشه و آرای استاد حیدر عباسی در مراغه افزود: وجود این استاد ادب و هنر که آثار فاخری در عرصه عرفان، دین و هنر داشته و از توانایی تکلم به چندین زبان زنده دنیا نیز برخوردار است مایه مباهات بوده که باید ارج نهاده شود.
وی ادامه داد: وظیفه انسانی و اخلاق تمامی مسئولان و نهادها در برابر سرمایه های بزرگ انسانی چون استاد عباسی، معرفی این شخصیت های فاخر به نسل های فعلی و آینده و بهره گیری از ظرفیت ها و توانایی های آنان است.
وی اضافه کرد: برگزاری کنگره بزرگداشت برای شخصیت استاد باریشماز باید در شان و منزلت این استاد بزرگ حوزه شعر و ادب باشد.
چمیده فر با اشاره به لزوم توجه به سرمایه های انسانی توسط مسئولان گفت: برگزرای بزرگداشت ها برای مفاخر و مشاهیر علمی، فرهنگی و هنری یکی از مهم ترین سیاست های دولت تدبیر و امید برای ارج نهادن به سرمایه عظیم انسانی در عصر حاضر است.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار مراغه نیز در این نشست با اشاره به شخصیت فرهنگی استاد عباسی گفت: تاکنون آثار فاخر این استاد شعر و ادب برای آحاد مردم به شایستگی شناسانده نشده و مورد برخی بی مهری ها قرار گرفته است.
جواد محمودی افزود: نادیده گرفتن تاثیر و غنای شعری و ادبی استاد حیدر عباسی اجحافی بزرگ در عرصه فرهنگ و هنر در منطقه و کشورمان است.
وی ادامه داد: مسئولان شهرستانی و استانی باید با تعامل و همراهی در برگزاری کنگره بزرگداشت استاد عباسی، زمینه حمایت معنوی از شخصیت های بزرگ فرهنگی خطه بزرگ آذربایجان را فراهم سازند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه نیز در این نشست گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده توسط اساتید و صاحب نظران شعر و ادب منطقه، کنگره بزرگداشت اندیشه و آرای استاد حیدر عباسی با عنوان 'نمی از یم' در خرداد ماه سال آینده برگزار می شود.
احمد دادرس فیاض افزود: این کنگره در قالب همایش دو روزه علمی و فرهنگی با حضور صاحب نظران شعر و ادب استانی و کشوری به میزبانی مراغه برگزار می شود.
وی ادامه داد: ارائه آثار و مقالات علمی توسط شرکت کنندگان، برگزاری مراسم نکوداشت ، کارگاه های تخصصی شعر و هنرهای تجسمی، برپایی نمایشگاه آثار استاد و نمایش فیلم کوتاه مستند درباره شخصیت این استاد فرهنگ و ادب از برنامه های این کنگره است.
وی اضافه کرد: دبیرخانه این همایش در فرمانداری مراغه تشکیل شده و پس از اعلام فراخوان این کنگره، آماده دریافت آثار و مقالات شرکت کنندگان در این همایش فرهنگ خواهد بود.
به گزارش ایرنا، حیدر عباسی در سال 1322 شمسی در شهر مراغه چشم به جهان گشود؛ تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در این شهر و تحصیلات عالی را در دانشگاه تبریز با اخذ لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی به پایان رساند.
ترجمه و تفسیر کتاب های نهج البلاغه و مثنوی معنوی (شرح الانوار) به زبان ترکی آذری با تلاش حیدر عباسی شاعر مشهور مراغه در مدت 42 سال انجام شده است.
ترجمعه و تفسیر کتاب نهج البلاغه وی هم اکنون توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی به زبان ترکی آذربایجانی و با خط لاتین جهت توزیع و فروش در کشور جمهوری آذربایجان در حال انجام است.
ترجمه و تفسیر نهج البلاغه در سه جلد و مثنوی معنوی نیز در 6 جلد چاپ شده است و نویسنده آن علاوه بر ترجمه متون کتاب به زبان ترکی آذری، تفسیر و شرح آن را نیز به همین زبان آورده است.
این شاعر مراغه ای علاوه بر انگلیسی به زبان های عربی و فرانسه تسلط کامل دارد و بیشتر آثارش را به دو زبان ترکی آذری و فارسی نوشته و متخلص به باریشماز است.
ن‍غ‍م‍ه داغ‍ی و اس‍ت‍ع‍م‍ار، ک‍ع‍ب‍ه و ق‍ان‍ل‍ی اذان، ی‍ار و ن‍ار، گ‍ول‍ن‍ده ه‍رزام‍ان، م‍ش‍اع‍ی‍ر و ش‍ی‍طان، س‍س، دووارلار، اودوم‍ل‍و دی‍ره ک، نغمه داغی، چ‍اغ‍ی‍ری‍ل‍م‍ام‍ی‍ش ق‍ون‍اق‍لار، م‍خ‍ن‍ث ل‍ر، وال‍ع‍ص‍ر، دارت‍ی‍ل‍م‍ام‍ی‍ش دن‍ل‍ر(ح‍ی‍ک‍ای‍ه ل‍ر) از آثار شعر این شاعر به زبان ترکی آذری بوده و ˈتبت یدا و نمی ازیمˈ ترجمه و شرح دعای صباح علی (ع) از دیگر کتاب های اوست.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : دو شنبه 13 دی 1395برچسب:, | 13:22 | نويسنده : شهروند مراغه ای |