ورزش مراغه رو به سقوط

با یک نگاه جامع به ورزش استان متوجه میشیم که درمراغه

 قهوه خانه ها بیشتر بها داده میشه

یک نگاه به گذرا به ورزش استان داریم:

روز بیست و ششم مهرماه در تقویم رسمی کشور به عنوان روز تربیت بدنی و ورزش نامگذاری شده و همین موضوع، بهانه ای برای بررسی عملکرد اداره ورزش و جوانان آذربایجان شرقی (تربیت بدنی سابق) است.

این اداره کل که در ارزیابی وزارت ورزش و جوانان به عنوان برترین اداره کل استانی در سال گذشته در بین استان های کشور انتخاب شد در سالجاری و براساس شاخص های تعریف شده، عملکرد بسیاری خوبی در تمامی زمینه ها داشته و چه بسا در سال 93 نیز عنوان سال گذشته خود را تکرار کند.

هرچند ضعف هایی نیز در بدنه این اداره کل وجود دارد اما نقاط قوت آن بسیار زیاد بوده که با قوت بخشیدن به این نقاط و رفع نقاط ضعف موجود، این اداره کل علاوه بر کسب عناوین برتر در امور اجرایی و فعالیتی، می تواند به رشد ورزش کشور در بحث حرفه ای، قهرمانی و همگانی نیز کمک کند.

بررسی عملکرد اداره کل ورزش و جوانان استان در شش ماهه اول امسال و مقایسه آن با سنوات گذشته و مشخص کردن میزان رشد در هر بخشی حائز اهمیت است.

در زیر فعالیت های این اداره کل در بخش های مختلف بررسی می شود تا عملکرد این اداره کل به طور واضح در اختیار عموم قرار گیرد:

***

آمار ورزشکاران سازمان یافته

در بحث آمار ورزشکاران سازمان یافته و بیمه شده تاکنون و در شش ماهه گذشته نزدیک به 102 هزار و 430 نفر از ورزشکاران استان ساماندهی شده اند که در این میان رشته فوتبال با بیش از 26 هزار نفر بیشترین تعداد ورزشکاران سازمان یافته را به خود اختصاص داده است.

این در حالیست که در سال 91، 112 هزار و در سال 92، 120 هزار ورزشکار در استان ساماندهی شده بودند و با توجه به فرصت شش ماهه امکان رشد تعداد ورزشکاران سازمان یافته در سال 93 بسیار زیاد است.

***

سرانه ورزشی

سرانه ورزشی آذربایجان شرقی با احتساب اماکن ورزشی اداره کل ورزش و جوانان، دستگاه های دولتی و بخش خصوصی هم اکنون دو میلیون و 278 هزار و 460 متر مربع و برابر با 62 سانتی متر مربع برای هر نفر است.

از این میزان بیش از یک میلیون و 500 هزار متر مربع فضای ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان و 730 هزار متر مربع مربوط به بخش خصوصی و یا سایر ادارات است.

به عبارتی دیگر 42 سانتی متر مربع از سرانه ورزشی استان توسط اداره کل ورزش و جوانان و 20 سانتی متر مربع نیز توسط بخش خصوص و یا سایر ادارات ساخته شده است.

برای رسیدن به سرانه یک متر مربع تا پایان برنامه ششم توسعه، باید بیش از یک میلیون و 440 هزار متر مربع فضای ورزشی در استان ساخته و به سرانه ورزشی اضافه شود.

شهرستان جلفا با 64 هزار متر مربع و میانگین 1.16 متر مربع بیشترین و مراغه با 39 صدم متر مربع کمترین سرانه ورزشی در استان را دارند.

با اتمام طرح های نیمه تمام و در دست ساخت، میانگین سرانه استان به 82 سانتی متر مربع افزایش می یابد.

اما سرانه ورزش شهرستان تبریز مرکز این استان در حال حاضر 872 هزار متر مربع است که میانگین فضای ورزشی برای هر نفر در این شهرستان نیم مترمربع است و با افتتاح طرح های نیمه تمام و افزوده شدن 102 هزار متر مربع دیگر، این سرانه تا 56 سانتی مربع افزایش می یابد.

در حال حاضر 84 پروژه عمرانی ورزشی نیمه تمام و یا در دست ساخت در استان وجود دارد که تعداد 37 پروژه اعتبارات استانی، 25 پروژه از اعتبارات ملی و 22 پروژه نیز از سوی شرکت تجهیز و توسعه در حال اجراست.

***

اعتبارات

اعتبارت جاری و عمرانی استان در سال 93 شامل 48 میلیارد و 411 میلیون ریال هزینه جاری و 126 میلیارد و 533 میلیون ریال اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای است.

***

اماکن ورزشی روباز و سرپوشیده

421 مکان ورزشی روباز و سرپوشیده در استان وجود دارد که از تعداد 145 مورد روباز و 276 مورد سرپوشیده هستند.

بیشترین مکان ورزشی روباز و سرپوشیده با تعداد 126 عدد در تبریز و کمترین تعداد نیز با پنج مکان ورزشی در چاراویماق قرار دارد.

***

حضور در رقابت های کشوری

هم اکنون 23 تیم در رشته های مختلف ورزشی در لیگ های برتر کشوری حضور دارند که از آن جمله می توان به حضور شهرداری در والیبال، دبیری، مس و پایاسازه در فوتسال، تراکتورسازی و گسترش در فوتبال، پتروشیمی و شهرداری در دوچرخه سواری و شهرداری در شیرجه و کبدی اشاره کرد.

همچنین 17 تیم ورزشی از استان در رقابت های لیگ یک و شش تیم ورزشی نیز در رقابت های لیگ دسته دو حضور دارند.

***

تعداد هیات ورزشی

ورزش استان از نظر تعداد هیات های ورزشی و گسترده شدن رشته های ورزشی در سایر شهرستان ها نیز رشد قابل توجهی داشته به طوری که هم اکنون 770 هیات ورزشی در استان فعال هستند.

46 هیات استانی، 581 هیات شهرستانی و 143 هیات در بخشداری ها فعالیت می کنند.

از نظر تعداد مربی و آموزش اصولی و علمی ورزشکاران نیز بیش از شش هزار و 700 نفر در استان مدرک مربیگری در رشته های مختلف گرفته اند.

***

مسابقات ورزشی و عناوین کسب شده

آذربایجان شرقی در شش ماهه اول امسال از 14 مسابقه قهرمانی کشوری و منطقه ای میزبانی کرده و در 89 مسابقه نیز تیم ها و نفراتی از این استان حضور یافته اند.

139 ورزشکار استان در این مدت به اردوهای تیم ملی دعوت شده اند که از این تعداد 38 نفر در تیم های ملی انتخاب شده اند.

محموع عناوین کسب شده انفرادی در مسابقات کشوری 123 مورد و مجموع عناوین تیمی نیز 18 مورد بوده است.

در مدت سپری شده از سال 93، ورزشکاران استان پنج عنوان جهانی، 10 عنوان آسیایی و 17 عنوان بین المللی کرده اند.

برگزاری 68 فعالیت فرهنگی، 364 همایش ورزش همگانی و 268 مسابقه عشایری و روستایی از دیگر فعالیت های ورزشی استان در شش ماهه نخست بوده است.

از دیگر موفقیت های مهم ورزش استان در سال 93 می توان به صعودهای عظیم قیچی ساز به قلل ماکالو و چوآیو، مدال نقره قایقرانی در ازبکستان، ارتقا تور دوچرخه سواری آذربایجان، کسب دو مدال در شمشیربازی و درخشش تیم کاراته استان در مسابقات جهانی و مدال نقره آنها اشاره کرد.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : شنبه 26 مهر 1393برچسب:, | 21:24 | نويسنده : شهروند مراغه ای |